Norsk mat blir norskere

Flere restauranter satser på det særegent norske. Undersøkelser som er gjort av KSL Matmerk viser at mange er nysgjerrige på norsk lokalmat. Restauranter hiver seg på bølgen.
Redaksjonen
06 September 2007 - 13:30

KSL Matmerk administrerer blant annet den offentlige merkeordningen for norske matspesialiteter. Det finns over 100 slike produkter. Både frukt, fisk, kjøtt og ost har fått Spesialitet-godkjenning. Til nå har man vanligvis måttet oppsøke store supermarkeder, spesialbutikker eller produsentene selv for å få tak i matspesialitetene. Men utvalget av mat med særpreg har ikke alltid vært like bra på restauranter.
 
Men nå kommer også restaurantene også på banen.
 
Norsk på menyen
Under Matstreif serverte Grand Hotell en seks-retters meny som utelukkende var basert på norske matspesialiteter.
 
Menyen inneholdt blant annet retter av sild og reinsdyrfilet, med tilbehør som Fjellmandel fra Oppdal, Kreklingsirup, ertepuré av Ringerikserter og terte med plommer fra Hardanger.
 
Profilering
- Det er artig å være med på en slik profilering av norske matspesialiteter. Foreløpig er det et prøveprosjekt, men det kan ha kommet for å bli, sier soussjef Tom Vidar Guneriussen ved Grand Hotel til Newswire.
 
Også på den vanlige menyen har Grand Café norsk tradisjonsmat som fjellørret og hvalbiff.
 
Spesielle opplevelser
Åtte av hotellkjeden Ricas andre norske hoteller har vært piloter med norske matspesialiteter i samarbeid med KSL Matmerk, for å fremme det særegne norske overfor både nordmenn og utlendinger. Maten gjenspeiler også sesongene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her