Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 April 2003 - 01:00

    Årets champagnehøst halvert av frost

    Champagne-regionen opplevde for 14 dager siden et kulderas helt ned mot 10 kuldegrader. Dette har medført at det meste av områdets chardonnaydruer samt store deler av Pinot Meunier og Pinot Noir er gått tapt.
    24. april 2003
  • 24 April 2003 - 01:00

    Hvit wok med mange farger

    Det er vår, og solen steker godt. Enkelte har endog dristet seg til å lette på tøyet for å få litt farge på kroppen før sommeren kommer. Med mager kylling som ingrediens serveres et lettere wokmåltid som kanskje både frister og samtidig føles tvingende nø
    24. april 2003
  • 23 April 2003 - 10:50

    God som gull

    Ørret fra norske oppdrettsanlegg er klar til å erobre Europa under det nye merkenavnet Norsk Fjord Ørret. Drahjelpen er selvsagt Charles Tjessems gull i kokke-VM. Og japanerne som allerede har sterke preferanser for ørret som råvare til sushi og sashimi.
    23. april 2003
  • 23 April 2003 - 01:00

    Bordeaux 2002 blir rimeligere enn først antatt

    Omsider er "en primeur"-salget i gang i Bordeaux. Og toppslottenes lanseringspriser er historisk lave. Château Latour og Château Lafite i 2002-årgangen selges nå i England for halve prisen av 2000-årgangen.
    23. april 2003
  • 23 April 2003 - 01:00

    A cool summerbreeze

    En utrolig enkel men også spennende hverdagsrett er hva vi håper at denne salaten skal gi deg. Raskt å tilberede må ikke nødvendigvis bety det samme som enkel smak. En sauvignon blanc fra Loire vil nok også bidra sterkt til hyggen rundt middagsbordet.
    23. april 2003
  • 22 April 2003 - 11:20

    Kan du klippe min sigar?

    Sigarer er ikke lenger like mystisk, men selv om snart alle har røykt en sigar, skaper klipping, tenning og spørsmål om slikking og andre morsomme påfunn fortsatt store utfordringer for mange. Men frykt ikke; det er i grunnen ganske enkelt, spesielt om du
    22. april 2003
  • 21 April 2003 - 01:00

    Eggepanne med squash

    Egg og påske hører garantert sammen. Vi spiser gjerne egg til frokost, og fortsetter også med andre matretter og bakverk der egg er en viktig ingrediens. Som i dag, hvor vi mikser sammen en eggepanne med masse godt i. Hva du ønsker å ha i glasset er opp t
    21. april 2003
  • 17 April 2003 - 01:00

    Ovnsbakt laksefilet

    Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Nyt måltidet uten stress og mas, og kos deg ordentlig med maten.
    17. april 2003
  • 15 April 2003 - 14:00

    Nyheter på SAS Euroshop april

    Ut og reise til utlandet? Da kan det være vel verdt å ta turen innom tax-free butikken på Gardermoen. Der er nemlig hyllene fulle av nyheter, både røde og hvite viner, så vel som champagne og dessertvin. Apéritif har testet varene og funnet en rekke vinne
    15. april 2003
  • 15 April 2003 - 01:00

    Påskepai

    Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag i disse dager - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset.
    15. april 2003
  • 14 April 2003 - 01:00

    Moules Light Beer

    Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til sl
    14. april 2003
  • 12 April 2003 - 01:00

    Uer med pasta og bønner

    Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Årsaken til de store øynene er at den holder til på dypt vann og ikke klarer å
    12. april 2003
  • 11 April 2003 - 12:23

    En drink til å komme til å komme i ekstase av

    En skikkelig drink i påskens farger serveres deg nå som noen kanskje sårt trengte og velfortjente fridager ligger foran oss. Ukens drink kan meget vel sette enkelte påsketurister i ekstase. Ikke så sikkert at det er så dumt for kropp og sjel?
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:01

    Bedre og billigere enn i boks

    Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:00

    Apéritifs store påskemeny 2003

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:00

    Østers naturell

    Østers i naturell tilstand er rått og lekkert. Selvsagt er det mange som ikke kan fordra denne råvaren, og som ei heller ikke under noen omstendigheter ønsker å tilnærme seg den. For alle oss andre er det bare å slurpe i vei - med eller uten champagne. Go
    11. april 2003
  • 10 April 2003 - 10:18

    Bærbart drikke i påskehøytiden

    Når påsken endelig står for døren, og hele folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor igjen funnet frem et lite knippe boksviner som kanskje kan
    10. april 2003
  • 09 April 2003 - 12:00

    Test av røde burgundere - Côte de Beaune

    Ikke uventet tar volnay'ene mesteparten av oppmerksomheten når viner fra den sørlige halvdelen av Burgund testes. For det er innen denne appellasjonen at vi finner den beste kombinasjonen av finesse og smakskraft. Men det finnes også flotte viner med guns
    09. april 2003
  • 09 April 2003 - 01:00

    Skrukorker på vin til Norge

    Som første leverandør i Norge kommer Moestue Grape Selections denne høsten med skrukork som lukkemekanisme på kvalitetsvin.
    09. april 2003
  • 09 April 2003 - 01:00

    Kyllingwok

    Mager kylling og godt tilbehør er dagens oppskrift på et vellykket måltid. Styrken på sausen kan du tilpasse selv, men da bør du også tenke på hva du skal servere i glasset. Vi anbefaler en svært rimelig hvitvin fra Moseldalen.
    09. april 2003
  • 08 April 2003 - 14:41

    Svinaktig godt

    Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjøtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke får du på hverdagene et lite festmåltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med når Apér
    08. april 2003
  • 08 April 2003 - 10:18

    Ikke lenger bare øl

    Økende bevissthet om øl kombinert med voksende tilbud av kvalitetsøl og et stadig mer individualistisk publikum er utfordringen for den ambisiøse bartender og butikkinnkjøper som har mye å hente ved å utvide sin kunnskap om øl. Er du en ølhund?
    08. april 2003
  • 08 April 2003 - 01:00

    Bordeaux 2002 = 40 prosent lavere pris enn 2000

    Premier Grand Cru-slottene i Bordeaux beregner å starte sitt salg av viner fra 2002 for omlag 35 - 40 prosent lavere pris enn 2000-årgangen. 2000 ble solgt for ?100, og nå har Haut-Brion, Margaux, Latour, Lafite-Rothschild og Mouton-Rothschild blitt enige
    08. april 2003
  • 07 April 2003 - 11:50

    Mann for sin hatt

    Å si at restaurantsjef Emil Heimdal på Craigs kjøkken i Stavanger er eksentriker er å ta for svakt i. Han er langt verre enn det. Kjent og beryktet i Stavangers restaurantverden, mye grunnet hans ukuelige vilje til å pleie sine gjester 110 prosent og vel
    07. april 2003
  • 07 April 2003 - 01:00

    Cheval-Blanc lanserer argentinsk vin

    Eierne av Cheval-Blanc, LVMH (Moët, Hennessy, Louis Vuitton), lanserer Cheval des Andes , en ikke helt rimelig "mini-Cheval-Blanc", som beregnes å koste rundt $80 når den når butikkhyllene senere i år.
    07. april 2003