Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 22 Februar 2013 - 03:08

    Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

    Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
    22. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 15:10

    Bak en stor porsjon skillingsboller

    Skillingsboller er en bergensk spesialitet, men det er ikke bare bergensere som blir i godt humør av disse saftige bollene med kanel i svingene.
    21. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 11:55

    Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

    Bli med på en spektakulær smaking av verdens beste viner sammen med vinverdenens mest toneangivende kvinne, Gaia Gaja.
    21. februar 2013
  • 15 Februar 2013 - 12:00

    Saken er biff

    Oksekjøtt er i motsetning til mange andre råvarer alltid forbundet med noe positivt. Det du kanskje ikke visste er at den sågar er nært knyttet til smakssansen.
    15. februar 2013
  • 13 Februar 2013 - 07:00

    Den nye franske luksus

    Satsingen på fransk støroppdrett har sørget for at den resulterende kaviaren er blitt konkurransedyktig ikke bare på pris, men også kvalitet. Den bidrar dessuten til å bevare det lille som er igjen av villstør i verden.
    13. februar 2013
  • 12 Februar 2013 - 15:31

    Lykkelige dyr gir godt kjøtt

    Det er få steder i verden du får bedre kjøtt enn i Skottland. Det er takket være stor satsing på avl, godt fôr og utegang året rundt. I det hele tatt svært naturlig oppdrett med stort fokus på dyrevelferd.
    12. februar 2013
  • 12 Februar 2013 - 01:59

    Matkurs 26. februar i Oslo - Fisk- og skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med Norges beste kokker.
    12. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 02:03

    Slik jobber de på Norges beste restaurant

    På Maaemo er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Bak alt som serveres ligger en god historie. Alt pakket inn i et økologisk og kortreist konsept. Som belønnes med både stjerner og priser.
    11. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 01:03

    Matkurs 18. mars 2013 - Kjøttskolen på Kulinarisk Akademi

    På dette spennende matkurset lager du de lekreste kjøttretter sammen med Norges beste kokker.
    11. februar 2013
  • 09 Februar 2013 - 04:40

    Fet og sunn luksus med brioche

    Det finnes alternative måter å feite seg opp på enn boller med krem.
    09. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 17:28

    Matkurs 14. mai 2013 - Det moderne nordiske kjøkken på Kulinarisk Akademi

    Bli med på et matkurs av de eksepsjonelle og lag de lekreste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norden, sammen med Norges beste kokker.
    04. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 02:00

    Vinkurs 9. februar i Oslo - Châteauneuf-du-Pape-middag og vinsmaking på Onda

    Opplev Châteauneuf-du-Pape på sitt beste med en eksklusiv middag og unik smaking av jordsmonnets påvirkning på viner på topprestauranten Onda.
    04. februar 2013
  • 01 Februar 2013 - 14:18

    Ducasses darling

    Adourable betyr ”elskelig”, noe som bør hylles, berømmes. Alain Ducasses restaurant i New York, Adour, har sitt navn fra hans barndoms elv. Men med Adour er det vel så mye vinen som hylles.
    01. februar 2013
  • 31 Januar 2013 - 15:28

    Restaurant 5 bord er et must i Trondheim

    Andreas Espnes på 5 bord lokker trondhjemmere med champagnelunsj på lørdager. De lar seg friste takket være gunstige priser på både bobler og mat. Også på kveldstid, men da med langt flere serveringer.
    31. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 19:05

    Hummersuppe med blomkål til Bocuse d'Or-festen

    Vi håper på gull til Ørjan Johannessen i årets Bocuse d'Or som avgjøres i Lyon i dag, og det er klart vi serverer deg en av rettene hans! Her kan du også følge konkurransen live.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 09:00

    Mer enn spagetti

    Lang tynn pasta er favoritt blant pastatypene. Men slik pasta er mer enn spagetti. Her er oversikten.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 13:30

    Kunsten å kutte parmesan

    Å bli parmesankutter er absolutt noe hokus-pokus. Ekte Parmeggiano Reggiano veier 40 kilo, og det kreves mange års erfaring for å kunne hanskes med disse gylne ostene på profesjonelt vis.
    29. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 01:56

    Ølkurs 11. februar - Smak det beste fra Nøgne Ø

    Grimstadsbryggeriet Nøgne Ø har vært ledende i å sette Norge på kartet som en av verdens mest spennende ølnasjoner. Bli med og smak 12 unike øl med bryggmester og grunnlegger av Nøgne Ø, Kjetil Jikiun.
    29. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 09:49

    Hummeren - havets kardinal blir kommersiell

    Etter ti år med forskning på landbasert oppdrett av hummer leverer nå gründer-virksomheten på Kvitsøy porsjonshummere av ypperste kvalitet. Norges finalist i årets Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, gir deg her de beste oppskriftene.
    28. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 02:00

    Matkurs 13. mai 2013 - Det moderne nordiske kjøkken på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norden, sammen med Norges beste kokker i dette eksepsjonelle matkurset.
    28. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 14:56

    Oksymoroner på kjøkkenet

    Nei, det dreier seg verken om smittsomme sykdommer, uønskete mikroorganismer eller teknologiske duppeditter. Derimot et språklig fenomen fra retorikken som kommer til nytte når vi skal forstå hvorfor en mattrend oppstår.
    25. januar 2013
  • 24 Januar 2013 - 03:20

    Matkurs 23. april 2013 - Grunnkurs i saus i Mathallen

    Bli en mester på sauser sammen med Norges beste kokker i den splitter nye sauseskolen ved Kulinarisk Akademi.
    24. januar 2013
  • 22 Januar 2013 - 01:00

    Matkurs 30. april 2013 - Øl- og matkurs i Mathallen

    Lær hvordan du bruker øl i og til maten idet vi lager de lekreste retter sammen med Norges beste kokker i et spennende deltakende matkurs.
    22. januar 2013
  • 17 Januar 2013 - 14:10

    By på en saftig epleostekake

    I dag kan du sitere Ole Brumm og si ja takk, begge deler! Denne uken gir vi deg nemlig oppskriften på en utrolig saftig og smakfull epleostekake.
    17. januar 2013
  • 15 Januar 2013 - 17:43

    Raspeball er real vinterkost

    Norsk cowboymat kan vestlendingens favorittspise raspeball med vossakorv og salt fårekjøtt kalles. Men hva drikker vi til mat med en slik utpreget karakter?
    15. januar 2013