Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 April 2005 - 02:01

    Nytt godt hvitt

    Hvis du er lei chardonnay men liker hvitvin med litt trøkk, er denne ukes vin noe for deg. Den er ikke bare veldig god men også innenfor de flestes budsjettrammer.
    13. april 2005
  • 12 April 2005 - 17:31

    Eldst, dyrest og sjeldnest

    Romanée-Conti er verdens eldste vin samtidig som den er av de høyest prisete og vanskeligste å få tak i. I 2003-årgang er den med 3000 flasker produsert dyrere og sjeldnere enn noensinne.
    12. april 2005
  • 08 April 2005 - 13:53

    Gi deg selv et fransk kyss

    Vårgul og kanskje mer en påskepreget drink - like fullt er French Kiss en frisk og utpreget partydrink som de aller fleste vil sette pris på. Ha en feiende flott weekend!
    08. april 2005
  • 06 April 2005 - 02:01

    Gavepakke fra Spania

    Ukens vin kommer fra en spansk produsent som kom fra ingenting og som i dag gir oss viner av usedvanlig høy klasse til fornuftige priser.
    06. april 2005
  • 04 April 2005 - 17:03

    Yquem girer opp

    Som konsekvens av eierskiftet for seks år siden - og dempet etterspørsel etter en av verdens mest luksuriøse viner, selges den legendariske Chateau d`Yquem nå en primeur med en av Bordeaux' store stjerner, Pierre Lurton, ved roret.
    04. april 2005
  • 31 Mars 2005 - 14:52

    Test av hvite burgundere

    Ikke uventet ble det mange høye skår i denne testen av i alt 43 hvite burgundere fra villages-nivå og oppover. Spesielt siden mange av dem er fra den lovprisete 2002-årgangen.
    31. mars 2005
  • 30 Mars 2005 - 02:01

    Sjeldent gode prisbomber

    Madiran i det sørvestlige Frankrike er kilde til noen av landets kraftigste rødviner som stort sett er svært gunstig priset.
    30. mars 2005
  • 29 Mars 2005 - 12:18

    Borgermester og kaffebonde

    Friele har kjøpt opp farmer i Brasils beste kaffedistrikt som vil dekke en tidel av firmaets behov for kaffe derfra.
    29. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 02:00

    Påsketilbudet på polet

    Skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker.
    23. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 19:46

    Server en blå djevel

    Årets første påskedrink er basert på tequila. Det er selvsagt ikke denne som gir den flotte lagunefargen vi ser på bildet. Tenk deg denne i solveggen en sen ettermiddagstime på hytta i fjellet.
    18. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 12:06

    God skummende påske

    Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
    18. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 13:43

    I gamle gode fotspor

    Til tross for at Burgund har vært gjennom tydelige endringer i løpet av de siste ti år, blant annet har en helt ny generasjon langt mer utadvendte vinbønder gjort seg gjeldende, er filosofien den samme gamle.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 02:01

    Vin i smått og stort

    Påskevinen finnes i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne.
    16. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 16:53

    Test av super-Rioja

    De moderne toppvinene fra Rioja som defineres utenom det rigide crianza til gran reserva-regimet hevder seg utvilsomt i verdensteten. Noe denne testen av i alt 19 produkter demonstrerer til fulle.
    10. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 19:25

    Dry Martini er reddet

    Høyst uventet kom sosialminister Dagfinn Høybråten til at det likevel ikke var så lurt å stå på forslaget om å foreslå mindre alkohol i drinkene.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 02:01

    Fersk godbit

    Ukens vin er et strålende eksempel på at fersk rødvin kan være noe helt annet enn saft med alkohol. Denne gjør seg nemlig veldig godt på matbordet og tåler sågar lagring.
    09. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 23:47

    Slutten for klassiske cocktails i norske barer

    Ivar Amundsen, formann i Vin- og Brennevinleverandørens Forening (VBF), reagerer med vantro på Arbeids- og sosialdepartementets siste forslag, som i detalj begrenser om hvor mye alkohol en cocktail kan inneholde.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 17:28

    Apéritifs poengskala

    Apéritif bruker fem stjerner da det er en visuelt sett enklere skala enn eksempelvis (50-)100 eller 10-20 som mange andre bruker. Innholdet er imidlertid det samme og nedenfor ser du konverteringen.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 13:36

    Bache gir gass

    Da Christian Bache-Gabrielsen prydet den første forsiden av Apéritif i 1995, var han lykkelig over å ha økt salget i Norge fra 3.000 til 60.000 på tre år. I fjor sendte han mer enn én million flasker til sitt mest trofaste marked.
    08. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 16:22

    Kjær munnfull

    Negoçianten Labouré-Roi har satt seg mål å gi en av de mindre kjente premier cru'ene i Meursault, Les Bouchères, nytt liv. Resultatene er lovende.
    07. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 11:50

    Denne drinken bør du unne deg Chivas Classic Manhattan

    Denne utgaven av Ukens drink har du kanskje fått med deg fra tv-serien Sex and the City. Skotsk whisky har økende popularitet som drinkingrediens verden over.
    04. mars 2005
  • 03 Mars 2005 - 13:13

    Nyhetene på polet mars 2005

    Denne gangen er vi tilbøyelig til å glemme alt som heter vin og konsentrere oss om måltidets avslutning for sjelden har vi fått servert så mye god cognac på en gang.
    03. mars 2005
  • 02 Mars 2005 - 02:01

    Uimotståelig toscansk

    En rekke meget gode toscanske viner - så vel rødt som søtt - skal pryde matbordet denne uken.
    02. mars 2005
  • 25 Februar 2005 - 13:00

    Slik lager du Blue Delight

    Bakgården Bar i Kristiansand er tilbake med en ny Ukens drink. La deg ikke skremme av den frostfargete fremtoning denne drinken har. Den vil garantert gi deg smaksfull varme.
    25. februar 2005
  • 23 Februar 2005 - 02:01

    I sin fars fotspor

    En ung kvinne står bak denne ukes vin, men tro for all del ikke at den dermed er yndefull og tilgjengelig.
    23. februar 2005