Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Desember 2004 - 01:00

    Julesylte

    Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.
    14. desember 2004
  • 13 Desember 2004 - 15:28

    Ribbe med kinesisk touch

    Dagens utvalgte konkurranseoppskrift er basert på ribbe. Imidlertid har Paul Goring fulgt "pålegget" og derved gitt ribba en eksotisk smakskarakter. Nærmere bestemt ved hjelp av kinesisk krydder, noe vi tror blir svært spennende.
    13. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:28

    Pinnekjøtt i farger

    Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
    10. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 15:32

    Fylt ribbe

    Ribbe er selvsagt svært populær julemat. Dette gir seg også merkbart utslag i vår store julematkonkurranse. Mer enn 75 prosent av de innkomne oppskrifter har ribbe som tema. Denne oppskriften er likevel litt spesiell.
    09. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 13:57

    Mens vi venter på ribba

    Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
    09. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 12:30

    Perfekt ribbe med sprø svor

    Ole Martin Alfsen viser deg hvordan du lager julens saftigste ribbe med perfekt tilbehør og sprø svor i disse videoene.
    08. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 15:51

    Ribbe med kanel

    Første oppskrift ut i vår store oppskriftskonkurranse, der temaet er tradisjonell julemat med ny vri, kommer fra Elverum. Det er May Britt Dammen som ved en feil har oppdaget en ny tradisjon i sin familie.
    07. desember 2004
  • 05 Desember 2004 - 01:00

    Kalkunfilet med bakt gresskar

    Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, noe som ikke er direkte utenkelig nå som jula nærmer seg, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilbehør. Og vin selvsagt, både rødt og hvitt!
    05. desember 2004
  • 04 Desember 2004 - 01:00

    Pinnekjøtt

    Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er vel de fleste av oss svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips samt idéer om hva du kan drikke til.
    04. desember 2004
  • 03 Desember 2004 - 01:00

    Kamskjell

    En delikatesse som kamskjell vitterlig er fortjener å akkompagneres av de aller beste hvitviner. De finner vi raskt i de franske vinregionene Alsace og Loire. To ulike men svært gode viner basert på de respektive områders druer blir vårt forslag til deg.
    03. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:58

    En velsmakende start

    Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 15:30

    Lyse kakemenn og -damer

    Dagens oppskrift i konkurransen om den aller beste julekakeoppskriften kommer fra Erlend i Bergen. Med denne er vi inne på tradisjonelle julekaker og selv om det i egentlig ikke er det vi er ute etter falt vi likevel for fristelsen vi også.
    01. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:02

    Boktips

    Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok eller vinbok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til hva du kan legge under treet til en du virkelig setter pris på. Her er våre anbefalinger i år:
    01. desember 2004
  • 30 November 2004 - 15:08

    Karamellstenger

    Det er nå kun morgendagen igjen for deg som ønsker å konkurrere med din beste julekakeoppskrift. Dagens favorittoppskrift kommer fra 9 år gamle Christina Welten i Moss. Er du enig med henne i at dette er den beste kaken/kjeksen?
    30. november 2004
  • 29 November 2004 - 17:48

    Tante Elsas honningkaker

    Apéritif og VG Netts store julekakekonkurranse nærmer seg en slutt. Onsdag denne uken er siste sjanse dersom du ønsker å være med om å vinne gjeve premier. Marie Flatebø er en av dem som har sendt inn sin favorittoppskrift.
    29. november 2004
  • 28 November 2004 - 01:00

    Lam i karri

    Lammekjøtt tilhører også høstens råvarer. Nå er vel sant å si årets høstsesong mer eller mindre dekket med snø, men like fullt synes vi du skal dra nytte av det deilige lammekjøttet du fortsatt får tak i. En amerikansk zinfandel vil med stor sikkerhet pas
    28. november 2004
  • 26 November 2004 - 15:02

    Dagens konkurranseoppskrift er Delfiakake

    Dagens konkurranseoppskrift er nok for mange akkurat den kaken man forbinder mest med julen. Delfiakake er enkel å lage, holder seg lenge, er svært mettende, og ikke minst; populær hos nær sagt alle. Her får du servert Rebekka sin favoritt.
    26. november 2004
  • 25 November 2004 - 16:06

    Mors konfektkaker

    Favorittkaker behøver ikke være store og mektige. Selv små kaker faller i smak hos både små og store. Eskil Renè setter umåtelig pris på mors kakekunst, skal vi tro hans bidrag til den store julekakekonkurransen. Bli med du også!
    25. november 2004
  • 25 November 2004 - 01:00

    Gratinert ishavsrøye med Grüyeresaus, brokkoli og soltørket tomat

    Ishavsrøye er en sann lekkerbisken fra sjøens skattkammer. Du bør nå og da unne deg et fiskemåltid som dette - det er selvsagt både sunt og godt. En rekke hvitviner passer svært bra til denne fisken. Vi har valgt oss en utgave fra Frankrike.
    25. november 2004
  • 23 November 2004 - 16:27

    Jule-Cookies

    Dagens konkurranseoppskrift er en skikkelig julegodbit. Det sies at denne kjeksen holder seg lenge i kakeboksen, men vi mistenker det for å være en halvveis sannhet. Det er bare vonde kaker som holder seg lenge i boksen - de gode forsvinner nemlig veldig
    23. november 2004
  • 23 November 2004 - 15:50

    Sjekk ut julematen

    Det er ennå noen uker til jul, men juleforberedelsene venter like rundt hjørnet. Midt i alt maset bør du også ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene. Forslag til drikke følge
    23. november 2004
  • 23 November 2004 - 01:00

    Kyllinggryte med tørket frukt

    Kylling er alltid godt - og ikke minst lettvint. Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag - det er nemlig hvitt.
    23. november 2004
  • 22 November 2004 - 16:19

    Islandske mammakaker

    Nye og spennende oppskrifter kommer inn i vår store kakekonkurranse for barn. I dag er det Helene Piscopo som har sendt inn sin favorittoppskrift; Islandske mammakaker. Frist for innsending er 1. desember.
    22. november 2004
  • 20 November 2004 - 01:00

    Smalahove med kålrotstappe

    For noen grenser dette til barbari. For andre er det et av årets aller største høydepunkter. Vi snakker om smalahove. Som faktisk ikke er skumlere enn røykt og saltet lammekjøtt, skikkelig kraftkost som krever drikkefølge som holder samme hodemål.
    20. november 2004
  • 19 November 2004 - 17:28

    Puffy Angel

    Bli med i Apéritif og VG Netts store konkurranse der barna skal konkurrere om den beste julekakeoppskriften. Hver dag presenterer vi en utvalgt kake blant de sist innsendte. Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen som har flotte premier.
    19. november 2004