Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Slik lager du helstekt svinekam
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 175 grader.
- Bland knust hvitløk med sennep, og smør oversiden av kammen med blandingen.
- Dryss med salt og pepper og rikelig med tørkede eller finklippede friske krydderurter.
- Legg tynne skiver av smør på kjøttet som legges på rist over langpanne.
- Beregn steketiden til ca 1½-2 timer.
- Spe den konsentrerte sjyen ifra langpannen med litt vann og evt. en buljongterning. Jevnes med mel og server som saus til kammen.
Tilbehør: kokte poteter, solbærgele og grønn salat.
Her finner veldig mange oppskrifter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Epler i Karamellsaus
Fremgangsmåte
Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehusene. Kok opp vann med sitronsaft og 1 dl sukker. La koke i sukkerlaken til de knapt er møre. Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk.
Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Visp kremfløten stiv, og bland den i karamellsausen. Anrett eplene på et fat, og hell sausen over. Dekorer med hakkede mandler.