Slik lager du sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Vi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også.
Redaksjonen
31 Mars 2002 - 01:00

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Fremgangsmåte

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter.

Imens kan du lage saus: Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm den opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.

La pakken ligge å hvile i ca. 15 minutter før kjøttet skjæres opp til servering. Pynt med strimlet sitronskall. Kokte grønnsaker, urtesaus og poteter smaker godt til.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Påskekake sjokoladekake

Påskekake sjokoladekake

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad, eller forsiktig på platen ved svak varme.

Rør smør, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland i sjokoladen. Rør inn eggene, ett av gangen, deretter melet blandet med bakepulver. Hell deigen i smurt form og stek kaken i nederste del av ovnen.

Avkjøl kaken og del den i tre. Visp fløten til krem sammen med sukkeret og rør forsiktig inn nøttene. Bland noen av aprikosene med kompotten.

Dynk kakebunnene med litt av fruktsaften. Smør halvparten av fløten på den nederste bunnen, aprikosmosen på den neste og resten av fløten på den øverste. Pynt med aprikoser og revet sjokolade.

Sendt inn av Norsk Mat

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Dagens rett

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel
Dagens rett

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel

En spennende kombinasjon av norske delikatesser med en fransk touch starter en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her