Dagens rett

Foto: (Elena_Danileiko)
Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.
17 Mai 2025 - 00:00
Ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin

Fremgangsmåte
- Skjær fileten i like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
- Legg dem i en smurt ildfast form.
- Del sitron på langs.
- Skjær halvdelene i skiver som legges oppå laksestykkene.
- Riv skallet av den andre halvdelen og dryss det over fisken.
- Hakk rosmarinen fint og dryss den over fisken.
- Dryss over pepper.
- Settes i stekeovn, øverste rille, ved 150 grader.
- Stekes ca 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.
- Serveres straks med creme fraiche eller rømme, godt brød eller rundstykker og en frisk salat. Kokte poteter smaker også godt.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Yoghurt- og honningsorbet

Fremgangsmåte
- Rør sammen honning og yoghurt. Rør sitronsaften inn i blandingen.
- La yoghurten stivne i fryseboksen og rør i den et par ganger under innfrysing eller bruk en iskrem-maskin.
- Når yoghurtsorbeten er stiv, kan du lage kuler som igjen oppbevares i fryseboksen til de skal brukes.
- Server med friske urter og evt et drypp av flytende honning.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå