Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Lammestek med solbær- og soyasaus
Fremgangsmåte
- Gni lammelåret godt inn med krydder.
- Tips:
I stedet for tørket rosmarin, kan du bruke frisk rosmarin. Da hakker du den opp og drysser på toppen av steken. - Lag små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløksfeddene som du først deler på langs.
- Ha løk, chili, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
- Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 65-70 grader på steketermometeret gir rosa stek, 75-76 grader er gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen.
- Kok inn sjyen til 2/3-1/2 mengde. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Kok opp igjen. Pisk inn jevningen som skal være uten klumper. Kok opp og ha direkte i et sausenebb.
Server lammesteken med saus og stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
80 POENG
Lammekjøtt med fennikel og tomat
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i terninger. Varm oljen i en panne og brun kjøttet raskt. Rens løken, skjær den i tynne båter. Tilsett løken og la det surre med noen minutter.
Dryss over salt og pepper. Tilsett tomatene og la det småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett litt vann hvis nødvendig.
Rens og skjær fennikel i båter og kok den mør i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på 2 dl av det.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Enkel Crème Brûlée
Fremgangsmåte
- Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs).
- Tips:
I stedet for vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljesukker - Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen.
- Sett 10 ildfaste porsjonsformer i langpannen og fordel eggeblandingen i formene. Hell på så mye varmt vann i langpannen at det står halvveis opp på formene.
- La formene stå i vannbadet i ovnen ved 125 °C i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet. Avkjøl, gjerne til neste dag.
- Servering:
- Dryss 1 ts sukker over hver og brenn overflaten med en skibrenner (eller la porsjonsformene stå 2-3 minutter under grillen) til sukkeret har karamellisert seg.
Server straks sammen med litt frukt eller bær.
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG