Slik lager du sushi selv
Ørret tataki-sashimi med sesam- og soyadressing
Fremgangsmåte
- Ørret:
Krydre ørretfileten med salt og pepper. Stek veldig raskt i en stekepanne til den får en stekekant på 2 mm. Legg fileten over på en skjærefjøl og kutt i 0,5 cm tykke «sashimi»-skiver. - Salat:
Kutt selleri i små terninger. Del druene i to, fjern skall og steiner. Server fiskeskivene med salaten og drypp sausen på tallerkenen eller over fisken. - Saus:
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og pisk godt.
Tips:
Om du serverer den som en hovedrett, behøver du ikke skjære ørreten i skiver som på bildet. Server gjerne en mos av pastinakk ved siden av.
Se våre andre sashimioppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Laks tataki
Fremgangsmåte
La laksefileten være hel; den skal helst være tykk og jevn.
Kok opp vann, og legg laksestykket i kokende vann i ett minutt. Legg det så rett over i isvann for rask avkjøling.
Ta fileten opp, tørk og skjær i sashimiskiver.
Bland ingrediensene til sausen. Tilsett løk, stangselleri, pickles og kapers.
Anrett sashimiskivene på fat og fordel sausen over. Pynt med småbladet vårsalat og server med sushiris og marinerte grønnsaker.
Tataki er et japansk ord, og brukes om kjøtt eller fisk som blir kokt eller stekt raskt ved sterk varme slik at innsiden fremdeles er rå. Deretter skjæres det som sashimi, i tynne skiver.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Se våre andre sashimioppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
Tuna tataki med kråkebollerogn, lakserogn, sukker/saltet rettich, spicy egg og toastet sesamolje
Fremgangsmåte
Tunfiskfileten sukker/saltes i én time i romtemperatur og skjæres i tre deler på langs og deretter i to, slik at du har seks rektangulære fileter. Stek i glovarm panne med nøytral olje på en side slik at toppen er rå.
Rettichen finkuttes så smått som mulig og sukkersaltes i ett dørslag i ca 1 time. Skyll lett og press ut væsken. Smak til med saften fra en lime.
Vaktelegg kokes i vann i ca 3 minutter til de har en lett bløt kjerne. Kutt av toppen og hell ut litt av eggeplommen. Ta vare på plommen og bland den i wasabi majonesen.
Rist sesamfrø i en tørr panne og hell over nøytral olje, smak til med sesamolje om nødvendig. Serveres rykende varm.
Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Laks tataki med soyasmør og salat
Fremgangsmåte
- Lakseskivene vendes lett i kryddermiksen og stekes i tørr panne på begge sider. (Kan også bakes i ovn i 15 min ved 180°C).
- Brent pepper får man ved å svi pepper i pannen til det begynner å ryke.
- Knuses så i morter.
- Soyasmør: Alle ingredienser blandes og varmes svakt opp. Må ikke koke. Persillen has i rett før servering.
- Retten serveres på en liten frisk salat med godt brød til.
- Ha gjerne litt olje, sitronsaft, salt og pepper på salaten.
Se våre andre sashimioppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG