La laksefileten være hel; den skal helst være tykk og jevn.
Kok opp vann, og legg laksestykket i kokende vann i ett minutt. Legg det så rett over i isvann for rask avkjøling.
Ta fileten opp, tørk og skjær i sashimiskiver.
Bland ingrediensene til sausen. Tilsett løk, stangselleri, pickles og kapers.
Anrett sashimiskivene på fat og fordel sausen over. Pynt med småbladet vårsalat og server med sushiris og marinerte grønnsaker.
Tataki er et japansk ord, og brukes om kjøtt eller fisk som blir kokt eller stekt raskt ved sterk varme slik at innsiden fremdeles er rå. Deretter skjæres det som sashimi, i tynne skiver.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Se våre andre sashimioppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig