Slik lager du sushi selv
Maki av lakseruller
Fremgangsmåte
- Kutt laksen i tynne, store skiver. Ha litt salt på laksen.
- Ha plastfilm på bambusmatten før du starter med å lage makirullen. Spre halvparten av sushirisen utover den ru siden av noriarket (ca ½ cm tykt).
- Legg gressløken i midten og rull makien sammen.
- Spre lakseskivene utover plastfilmen slik at de dekker ca 20x20 cm, legg på makirullen med gressløk og rull sammen.
- Kutt makien i åtte deler og server med ingefær og sitron-soyasausen.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Sushiruller maki
Fremgangsmåte
- Kok risen i vann etter anvisning . Den skal være myk og klebrig.
- Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som sjømaten.
- Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en 'ball' ris som du klemmer utover tangen.
- Legg sjømat og agurk samt mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
- Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
- Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å 'rense' smaksløkene.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Sushi-håndruller med laks sake temaki
Fremgangsmåte
Denne retten er basert på at man lager sushi-håndruller (eller kremmerhus) med det fyllet man ønsker selv.
Lag sushiris etter denne oppskriften .
Hakk laksen fint og tilsett den finhakkede gressløken, bland godt.
Del opp resten av laksen i lange staver og legg på et serveringsfat. Del opp omelett, rettich og agusk på same måte som laksen og legg på fatet.
Kutt avokado og løk i tynne skiver og legg opp på fatet sammen med laks- og gressløkblandingen.
Del noriarkene i to og la hver gjest rulle sin egen håndrull ved å ha ca ½ cm lag med ris på ca halvparten av noriarket, legg på dine favorittingredienser og rull sammen til et kremmerhus.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 374.90 kr Tilleggsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG