Mat
Slik lager du sushi selv
Sashimi av kveite med tre sauser
Fremgangsmåte
Frys kveitefileten i minst to dager før du bruker den til sashimi. Sashimi er skiver av rå fisk som gjerne serveres med gode sauser, ris og marinerte grønnsaker ved siden av.
Kutt kveitefileten i tynne skiver og server med et utvalg av disse sausene:
Røkelakssaus:
Ha den finhakkede laksen sammen med løk og chili i biter i en morter og støt dette sammen. Tilsett olivenolje litt etter litt til du har en glatt saus. Smak til med pepper.
Uni og urtesaus:
Ha rognen i en morter sammen med de andre ingrediensene og bland godt sammen. Sett kaldt frem til servering.
Bitter melon og ingefær saus:
Del melonen opp i biter og støt denne sammen med 2 ss revet ingefær i en morter eller en blender. Ha i revet skall og saft av 1 lime, samt ½ rød chili og støt sammen. TIlsett olje litt etter litt til du har en glatt saus, smak til med salt og sukker.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Sashimi av ørret
Fremgangsmåte
Skjær ørreten/laksen i skiver på ca. 1 cm. Bland wasabipulver ut i litt vann, som anvist på pakken.
Slik spiser du Sashimi:
Bland litt wasabi i soyasausen. Dypp ørret/laksebiten wasabi- og soyasausblandingen. Avslutt med en bit syltet ingefær.
Husk: All villfanget fisk som skal nytes rå skal fryses ned til 20 minusgrader i minst ett døgn før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Oppdrettslaks eller -ørret skal være parasittfri. Når du er i butikken, kan det være lurt å spørre om fisken i fiskedisken allerede har vært fryst.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå