Sushiris:
Varm opp riseddik, sukker og salt, og rør til alt er blandet. Avkjøl laken.
Skyll risen i en sil under rennende vann helt til vannet begynner å bli klart.
Kok opp vann og ris, slå ned varmen på det laveste, legg på lokk og la det koke forsiktig i 15 minutter. Skru av varmen og la kjelen stå i ro i 10 minutter.
Slå risen utover et brett og dryss over den avkjølte eddiklaken. Vend ofte på risen slik at den blir avkjølt fortest mulig.
Hold risen tildekket med et fuktig klede til den skal brukes. Når risen er ferdig, er det på tide å tilberede de øvrige ingrediensene.
Slik lager du sushiruller:
Kutt paprika og agurk i tynne strimler. Skjær røkelaks og fersk kveite i tynne, fine skiver.
Smør litt wasabi på venstre siden av noriflakene. Legg så på en spiseskje med ris, og en bit hver av kveite, røyket laks, agurk og paprika. Rull deretter sammen fra venstre mot høyre som et kremmerhus.
Ha litt vann på fingren og fukt kanten på noriflaket slik at du kan lime rullen sammen. Server med soyasaus, wasabi og ingefær.
Tips: Når man lager sushi hjemme, er det viktig å være svært nøye med råvarene. Si ifra i fiskedisken om hva fisken skal brukes til, og forsikre deg om at den er helt fersk!
All fisk som skal serveres rå anbefales å fryses i minst 2 dager i dypfryser for at du skal være sikker på at ingen skadelige ting følger med fisken.
I velutstyrte dagligvarebutikker får du kjøpt både syltet ingefær, sushiris, nori flak og wasabi. Sushiris er mer klebrig enn vanlig ris, og er den beste å bruke.
Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig