Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.
Kok opp vannet og skru ned varmen før du legger pølsene i. Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 °C er passe temperatur for alle typer pølser.
Tynne pølser trenger kort trekketid - ca. 10 minutter. Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter. Beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
Server pølsebrød, lomper, sennep og ketchup og gjerne sprøstekt løk eller hakket fersk løk ved siden av. Noe for en hver smak.
Tips 1: Du kan godt bruke alkoholfritt øl og gjerne vørteøl.
Tips 2: Ha i en klunk vin i kokevannet, men la det da få simre noen minutter før du har i pølsene.
Tips 3: Pølsebrødene blir gjerne enda bedre hvis de har blitt varmet litt opp i ovnen først.