Rødvinsmarinade
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
- Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Drikke som passer til denne oppskriften
BBQ- marinade
Fremgangsmåte
- Oppskriften gir ca 1½ dl marinade
- Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Drikke som passer til denne oppskriften
Sennep- og rosmarinmarinade
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir ca. 2 dl marinade.
- Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen og bland godt.
- La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her
Drikke som passer til denne oppskriften
Sesammarinade
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir ca. 2 dl mariande
- Bland alle ingrediensene og bruk som en dipsaus til ferdig stekt kjøtt eller som en marinade.
- Hvis du vil bruke sausen som en marinade, har du ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her
Drikke som passer til denne oppskriften
Urtemarinade
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen og bland godt.
- La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her
Drikke som passer til denne oppskriften
Sur-søt marinade
Fremgangsmåte
- Denne oppskriften gir ca 1 ½ dl marinade.
- Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her
Drikke som passer til denne oppskriften
Ingefær- og chilimarinade
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir ca 1½ dl marinade.
- Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
- Knyt posen godt og bland godt.
- La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her
Drikke som passer til denne oppskriften
Rødvinsmarinade med mye smak
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.
- Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.
Mariner grillmaten selv - les artikkelen her