Grillmat

Oppskrifter marinade

Her finner du oppsriftene
Foto: (robertsre)

Her finner du oppsriftene

27 Juni 2020 - 10:00

 

 

Rødvinsmarinade

Rødvinsmarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
  2. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Kjøttet vil ta farge av rødvinen, så jo lenger kjøttet marineres desto mørkere blir kjøttet.

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

BBQ- marinade

BBQ- marinade

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir ca 1½ dl marinade
  2. Bland alle ingrediensene til marianden.
  3. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  4. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sennep- og rosmarinmarinade

Sennep- og rosmarinmarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl marinade.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sesammarinade

Sesammarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 2 dl mariande

  1. Bland alle ingrediensene og bruk som en dipsaus til ferdig stekt kjøtt eller som en marinade.
  2. Hvis du vil bruke sausen som en marinade, har du ditt valgte kjøtt (kylling, svin, kalv, okse) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Urtemarinade

Urtemarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sur-søt marinade

Sur-søt marinade

Fremgangsmåte

  1. Denne oppskriften gir ca 1 ½ dl marinade.
  2. Bland alle ingrediensene til marianden.
  3. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  4. Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ingefær- og chilimarinade

Ingefær- og chilimarinade

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 1½ dl marinade.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  3. Knyt posen godt og bland godt.
  4. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødvinsmarinade med mye smak

Rødvinsmarinade med mye smak

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.
  3. Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her