Kyllingvinger med løkdip, yohurtdip, tomat- og chilisalsa og kyllingssticks

Kyllingvinger med løkdip, yohurtdip, tomat- og chilisalsa og kyllingssticks

Fremgangsmåte

  1. Kyllingvinger: Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen.
  2. Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 180°C i ca. 30 minutter.
  3. Kyllingsticks: Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper.
  4. Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter.
  5. Stikk kyllingsticksene på trepinner.
  6. Løkdip: Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk.
  7. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  8. Yoghurtdip: Rør lett i yoghurten.
  9. Rør most hvitløk og urter i yoghurten og smak til med cayennepepper, salt og pepper.
  10. Tomat- og chilisalsa: Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder.
  11. Ta dem opp og fjern skinn og stilk.
  12. Fjern frøranden på chiliene.
  13. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens.
  14. Smak til med salt.

Tips: Grønnsaker som er godt egnet til å lage rå staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal du bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.

Tips:  Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillede kyllingvinger med tomatsalsa

Grillede kyllingvinger med tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. Gni kyllingvingene inn med chiliolje og varm dem i en alufolieform på grillen eller i stekeovnen i 5-8 minutter.
  2. Skjær loffen i skiver og gni dem inn med hvitløk og olivenolje.
  3. Legg skivene på grillen eller tørr stekepanne og stek dem raskt på hver side.
  4. Tomatsalsa:
    Finhakk tomater, basilikum, hvitløk og selleristilk.
  5. Bland dette sammen med sriracha, olivenolje, salt og pepper.
  6. Ha i en foodprosessor eller blender og kjør jevn.
  7. Pimpet majones:
  8. Bland krydder, sitron, urter og majones luftig. 
  9. Server kyllingvingene sammen med loffskivene, tomatsalsaen samt majonesen.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?
+

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?

Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her