- Kyllingvinger: Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen.
- Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 180°C i ca. 30 minutter.
- Kyllingsticks: Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper.
- Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter.
- Stikk kyllingsticksene på trepinner.
- Løkdip: Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk.
- Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
- Yoghurtdip: Rør lett i yoghurten.
- Rør most hvitløk og urter i yoghurten og smak til med cayennepepper, salt og pepper.
- Tomat- og chilisalsa: Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder.
- Ta dem opp og fjern skinn og stilk.
- Fjern frøranden på chiliene.
- Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens.
- Smak til med salt.
Tips: Grønnsaker som er godt egnet til å lage rå staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal du bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.
Tips: Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.
De beste oppskriftene med kylling finner du her