Barnas 17. mai-kake

Barnas 17. mai-kake

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  2. Hell røren straks i en 24 cm smurt kakeform og stek kaken ved 160 grader i ca 45 minutter. Avkjøl den på rist.
  3. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte.
  4. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet. Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet.
  5. Pisk 4 dl krem og bland i bananskiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.
  6. Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider.
  7.  
  8. Marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.
  9. Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.
  10. Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.
  11. Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.

Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge.

Flere gode oppskrifter til barna

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Dessertspyd på grillen

Dessertspyd på grillen

Fremgangsmåte

  1. Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
  2. Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
  3. Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.
  4. Tips: Det er lurt å legge trepinnene i vann på forhånd for å unngå at de begynner å brenne.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 35.50 kr Uten utvalg
    82 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her