Kalvefilet med tunfisksaus vitello tonnato

Kalvefilet med tunfisksaus vitello tonnato

Fremgangsmåte

  1. Del kalvefilet i åtte små biffer. Stek dem 2-3 min på hver side i en panne. La kjøttet hvile 5 min før det serveres.
  2. Skrell sellerirot og kutt i små biter. Kok helt mør i melk.
  3. Kjør til puré med noe av melken og smøret. Smak til med salt og pepper.
  4. Press saften ut av sitronen. Hell oljen av tunfisken og bland alt sammen bortsett fra oljen i en mikser.
  5. Tilsett oljen som i en tynn stråle som når du lager majones, spe med vann og kjør den til en luftig saus. Tilsett finhakket bladpersille og hell sausen over kjøttskivene like før servering.
  6. Strø over sitronskall, kapers og persille.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gjøkalv med trøffel, kantareller og jordskokkpuré

Gjøkalv med trøffel, kantareller og jordskokkpuré

Fremgangsmåte

  1. Stek kalvefileten til rosa kjerne. Dekk med trøffellameller ved servering.
  2. Trøffelsaus:
  3. Løk sauteres i smør sammen med timian. Rødvin helles på og kokes inn. Tilsett kraften og kok inn. Deretter siles den og smakes til med hakkete trøfler og trøffelolje.
  4. Jordskokkpuré:
  5. Jordskokker kokes møre i lettsaltet vann og siles. Blendes med innkokt fløte og smakes til med salt og pepper.

Sendt inn av Tina Jakobsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalv i gressløksaus

Kalv i gressløksaus

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk sjalottløk og la surre i smør i en kjele.
  2. Hell over fløte og kraft. Kok opp til væsken tykner, det kan ta litt tid men sausen blir best om den får småsurre slik.
  3. Tilsett gressløk mot slutten.
  4. Smak godt til med nykvernet pepper og salt.
  5. Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det raskt på alle sider i stekepannen ved sterk varme i olivenolje.
  6. La ettersteke i ovnen ved 180 grader C, 5-10 minutter til kjøttet er rosa inni. La kjøttet "hvile" og skjær i skiver like før servering.
  7. Server med smørdampede grønnsaker og gode mandelpoteter er herlig til.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her