Oppskrifter
Foto: ( Matprat/Kim Holthe)
Kalvefilet med tunfisksaus vitello tonnato
Fremgangsmåte
- Del kalvefilet i åtte små biffer. Stek dem 2-3 min på hver side i en panne. La kjøttet hvile 5 min før det serveres.
- Skrell sellerirot og kutt i små biter. Kok helt mør i melk.
- Kjør til puré med noe av melken og smøret. Smak til med salt og pepper.
- Press saften ut av sitronen. Hell oljen av tunfisken og bland alt sammen bortsett fra oljen i en mikser.
- Tilsett oljen som i en tynn stråle som når du lager majones, spe med vann og kjør den til en luftig saus. Tilsett finhakket bladpersille og hell sausen over kjøttskivene like før servering.
- Strø over sitronskall, kapers og persille.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Gjøkalv med trøffel, kantareller og jordskokkpuré
Fremgangsmåte
- Stek kalvefileten til rosa kjerne. Dekk med trøffellameller ved servering.
- Trøffelsaus:
- Løk sauteres i smør sammen med timian. Rødvin helles på og kokes inn. Tilsett kraften og kok inn. Deretter siles den og smakes til med hakkete trøfler og trøffelolje.
- Jordskokkpuré:
- Jordskokker kokes møre i lettsaltet vann og siles. Blendes med innkokt fløte og smakes til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Kalv i gressløksaus
Fremgangsmåte
- Skrell og hakk sjalottløk og la surre i smør i en kjele.
- Hell over fløte og kraft. Kok opp til væsken tykner, det kan ta litt tid men sausen blir best om den får småsurre slik.
- Smak godt til med nykvernet pepper og salt.
- Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det raskt på alle sider i stekepannen ved sterk varme i olivenolje.
- La ettersteke i ovnen ved 180 grader C, 5-10 minutter til kjøttet er rosa inni. La kjøttet "hvile" og skjær i skiver like før servering.
Server med smørdampede grønnsaker og gode mandelpoteter er herlig til.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå