Oppskrifter
Foto: ( Matprat/Kim Holthe)
Bresert kalvebryst med løksaus
Fremgangsmåte
- Kalvebryst:
Grønnsakene vaskes, renses, skrelles og kuttes grovt. - Oksebryst kokes/trekkes mørt med grønnsaker, krydder og vann I ca. 2 til 2 1/2 time.
- Skjær så brystet opp i fine stykker.
- Løksaus:
Lag karamell av sukkeret og spe på med eddiken, reduser dette ned til en sirup. - Tilsett kraft fra brystet, finstrimlet løk, kok opp og reduser ned innholdet I kjelen til halvparten, monter så inn smør og mel.
- Smak til med evt. litt sitronsaft/sukker for å få sausen sursøt, salt og pepper.
- Rotgrønnsaker:
Alle grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes grovt. - Kokes så møre i kraften fra kalvebrystet hver for seg.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Ovnsbakt kalvebryst
Fremgangsmåte
- Legg hvite bønner i bløt over natten.
- Løsne kjøttet fra beinet. Klapp kjøttet flatt.
- Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Rull det sammen og fest med bomullshyssing. Gni brystet inn med salt og pepper.
- Brun brystet i en stor panne. Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele båter hvitløk og hvite bønner. Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.
- Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering. Løsne hyssingen og skjær opp i 1 cm tykke skiver.
- Saus:
Sil av kraften fra pannen og ha i en liten kjele. Kok opp og sikt 1 ss maizenna oppi under kraftig pisking.
Server med sausen, godt brød eller kokte poteter.
Tips: Langtidssteking av kjøtt på lav varme er en flott måte å holde kjøttet saftig på, og du vil også oppleve at stykningsdeler som du tidligere kun ville ha brukt i gryteretter blir utrolig møre ved denne tilberedningen.
Bruk et steketermometer når du steker kjøttet og du vil få et perfekt resultat. Husk å la steken hvile i minst 15 - 20 minutter under aluminiumsfoilie før du skjærer i kjøttet.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 614.80 kr Uten utvalg92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå