Oppskrifter
Foto: ( Matprat/Kim Holthe)
Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger
Fremgangsmåte
- Rull indrefileten av kalv inn i plast. Legg den i fryseren i ca. ½ t.
- Skjær indrefileten i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener. Pensle med olivenolje og sitron-saft, dryss på salt og pepper.
- Skjær loffen i terninger og stek dem i olje sammen med finhakket hvit-løk og oliven.
- Legg en syltet artisjokk i midten av tallerkenen.
- Dryss over finhakket basilikum og parmesanost.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Carpaccio av kalv
Fremgangsmåte
- Skjær kalvefileten i så tynne skiver som mulig. Ved å legge fileten i fryseren i en halvtime først, blir det lettere å få helt tynne skiver.
- Fordel over tallerkenen.
- Pisk sammen knust ansjos, olje, sitron salt og pepper. Drypp over kjøttet.
- Fordel rucculasalat på toppen. Drys over pinjekjerner og kapers. Parmesanen kan enten rives fint over eller skjæres med ostehøvel.
TIPS:
Om du synes det er vanskelig å skjøre fileten tynt nok, kan du legge skivene mellom to plastfjøler og banke dem flate før de fordeles over tallerkenen.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Portvinsgravet kalvefilet
Fremgangsmåte
- Bland salt, sukker og portvin, hell dette i en plastpose, og legg fileten i blandingen.
- La det modnes i to døgn ved kjøleskapstemperatur. Snu fileten 2-3 ganger i døgnet.
- Ta den ut av posen, tørk den, og skjær den opp i tynne skiver. Server gjerne med rømme, litt salat og en toast.
Kalv og portvin kan ikke slå feil. En super rett til hyggelig lag.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå