Oksetunge kan serveres på mange måter
Oksetunge med ruccolapesto, potet- og tomatform
Fremgangsmåte
- Hvis tungen er lettsaltet, må den vannes ut på forhånd. Gjerne over natten.
- Legg alt i en kjele og fyll opp med vann til tungen er godt dekket. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la trekke under lokk i 1-1½ time.
- Tungen er kokt når skinnet lett lar seg fjerne. Ta kjelen av varmen og la tungen avkjøles i kraften.
- Du kan godt oppbevare tungen i kraften inntil et døgn før du bruker den. Det som måtte blir til overs kan du fryse.
- Når tungen er passe kald fjernes skinnet samt eventuelle fett- og hinnerester.
- Skjær i jevne skiver ca 1 cm tykke. Stek på sterk varme i grillpanne eller på grillen til tungen er pent brune på begge sider.
- Ruccolapesto: Kjør alt bortsett fra osten i en food processor til middels grov masse.
- Bland i parmesanen og juster eventuelt konsistens med mer olje.
- Potet- og tomatform: Skrell potetene og skjær dem i 2-3 millimeter tykker skiver, gjerne med mandolin.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær tomatene i 5 millimeter tykke skiver. Legg poteter og tomater på taksteinvis i en ildfast form. Dryss over hvitløk, olje, salt og pepper.
- Stek i ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Servering:
Legg tomat- og potetform på en tallerken, legg deretter på tungeskiver og ha pesto og parmesanskiver på toppen. Server med en grønn salat eller dampede aspargesbønner vendt i olje og salt.
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
Hummer, oksetunge og skogssopp
Fremgangsmåte
- Kok hummeren i ca 5 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl i laken. Rens hummeren og del kjøttet opp i fire porsjoner.
- Del tunga i pene biter.
- Rens soppen og del den i biter. Blancher den ca. 3 minutter i vann. La den renne av seg på et håndkle og stek den i noen klatter med smør. Smak til med salt og pepper.
- Riv skallet av lime og bland yoghurt, limeskall og noen vaniljefrø. Smak til med litt maldonsalt. Drypp over den ferdig anrettede salaten. Gir en fin kontrast til det salte i tunga og hummeren.
Tapas er en god løsning for en fest
Flere deilige retter med hummer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
94 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Oksetunge til juletapas
Fremgangsmåte
- Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen.
- Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
- Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
- Anrett skiver av oksetunge, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG