Julemat
Foto: (svetlana kolpakova)
Fenalår i stedet for spekeskinke
Redaksjonen
29 Desember 2022 - 06:39
Fenalår til juletapas
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.
- Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne.
- Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
- La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
- Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
- Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
- Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
- Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
- Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Flere deilige retter med blinis du på prøve
Tapas er en god løsning for festbordet
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå