- Hvis tungen er lettsaltet, må den vannes ut på forhånd. Gjerne over natten.
- Legg alt i en kjele og fyll opp med vann til tungen er godt dekket. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la trekke under lokk i 1-1½ time.
- Tungen er kokt når skinnet lett lar seg fjerne. Ta kjelen av varmen og la tungen avkjøles i kraften.
- Du kan godt oppbevare tungen i kraften inntil et døgn før du bruker den. Det som måtte blir til overs kan du fryse.
- Når tungen er passe kald fjernes skinnet samt eventuelle fett- og hinnerester.
- Skjær i jevne skiver ca 1 cm tykke. Stek på sterk varme i grillpanne eller på grillen til tungen er pent brune på begge sider.
- Ruccolapesto: Kjør alt bortsett fra osten i en food processor til middels grov masse.
- Bland i parmesanen og juster eventuelt konsistens med mer olje.
- Potet- og tomatform: Skrell potetene og skjær dem i 2-3 millimeter tykker skiver, gjerne med mandolin.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær tomatene i 5 millimeter tykke skiver. Legg poteter og tomater på taksteinvis i en ildfast form. Dryss over hvitløk, olje, salt og pepper.
- Stek i ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Servering:
Legg tomat- og potetform på en tallerken, legg deretter på tungeskiver og ha pesto og parmesanskiver på toppen. Server med en grønn salat eller dampede aspargesbønner vendt i olje og salt.
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig