Guide
Oppskrifter pizza

Foto: (LukaTDB)
Slik lager du pizzadeigen selv
Redaksjonen
11 Mars 2022 - 10:00
Verdens beste pizzadeig

Fremgangsmåte
- Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.
- Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.
- Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.
- Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).
- Ha deigen over i en annen bolle.
- Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).
- Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.
- Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer).
- Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
- Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
- Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.
Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget Pizzadeig

Fremgangsmåte
- Denne oppskriften gir 4 store pizzaer. De du ikke bruker kan du fryse.
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
- Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).
- Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.
- Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.
- Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.
- Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.
Se gode forslag til pizzatoppinger her
Her finner du over 300 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå