Guide
Oppskrifter pizza
Foto: (LukaTDB)
Denne tomatsausen kan smakssettes i det uendelige
Redaksjonen
11 Mars 2022 - 10:00
Hjemmelaget tomatsaus
Fremgangsmåte
- Finhakk løken og fres det mykt og blankt i oljen.
- Ha i finhakket hvitløk det siste minuttet før du har i tomatpuréen og lar den surre litt i oljen for å frigjøre bitterstoffene i puréen.
- Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid.
- Smak den til med sukker, salt og pepper.
- Blir sausen for tykk, kan den tynnes med litt vann.
- Sausen kan moses til den er helt glatt med en stavmikser, eller i hurtigmikser.
Når tomatsausen lages med utgangspunkt i en boks hermetiske tomater blir det ½ liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet - den er holdbar i ca. 1 uke.
Tips: Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.
Oppskrifter på mange forskjellige sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå