Guide
Oppskrifter pizza
Foto: (LukaTDB)
Innbakt pizza med parmaskinke
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
- Strø mel på benken og kjevl ut deigen jevn og tynn. Kutt 8-9 trekanter med en pizzakutter.
- Legg trekantene i en sirkel på bakebrettet og bruk bakepapir. Sett en bolle i midten slik at det blir lett å lage en sirkel.
- Legg så lagvis tomatsaus, parmesan, basilikum, parmaskinke, og deretter mozzarella. Krydre med salt og pepper.
- Fold deigen over fra utsiden av sirkelen, og inn mot midten av sirkelen. Når pizzaen er lukket igjen så pensler du med et egg (eller melk). Stek på varmluft i 200 °C i ca. 20 minutter.
Server med hvitløksdressing og plasser skålen i midten av pizzaen. Lettrømme eller creme fraiche med ønsket mengde hvitløk fungerer også fint. Smak til med salt og pepper og topp dressingen med finhakket basilikum eller gressløk.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
81 POENG
Calzone med oregano
Fremgangsmåte
- Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. - Tomatsaus:
Varm litt olje i en stekepanne og stek løken myk. - Tilsett tomater, paprikapulver og oregano og la småkoke i 5 minutter.
- Sett til side og varm opp resten av oljen.
- For vegetarisk utgave hopper du over denne:
- Tilsett kjøttdeigen. Stek gjennom. Ha i løk/tomatmiksen og smak til med salt og pepper.
- For vegetarisk utgave blander du inn linser i tomatsausen og smaker til med salt og pepper.
- Montering: Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter.
- Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
- Pensle calzonene med sammenvispet egg.
- Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 230°C i 20-25 minutter.
Tips: Du kan godt erstatte halvparten av kjøttdeigen med linser eller også squash og sjampinjong.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 298.30 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Calzone med skjørost
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
- Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
- Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
- Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
- Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
- Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå