Innbakt pizza med parmaskinke

Innbakt pizza med parmaskinke

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.            
  2. Strø mel på benken og kjevl ut deigen jevn og tynn. Kutt 8-9 trekanter med en pizzakutter.
  3. Legg trekantene i en sirkel på bakebrettet og bruk bakepapir. Sett en bolle i midten slik at det blir lett å lage en sirkel.
  4. Legg så lagvis tomatsaus, parmesan, basilikum, parmaskinke, og deretter mozzarella. Krydre med salt og pepper.
  5. Fold deigen over fra utsiden av sirkelen, og inn mot midten av sirkelen. Når pizzaen er lukket igjen så pensler du med et egg (eller melk). Stek på varmluft i 200 °C i ca. 20 minutter. 

Server med hvitløksdressing og plasser skålen i midten av pizzaen. Lettrømme eller creme fraiche med ønsket mengde hvitløk fungerer også fint. Smak til med salt og pepper og topp dressingen med finhakket basilikum eller gressløk.

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik velger du vin til pizza

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Calzone med oregano

Calzone med oregano

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig:
    Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.  Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Tomatsaus:
    Varm litt olje i en stekepanne og stek løken myk.
  3. Tilsett tomater, paprikapulver og oregano og la småkoke i 5 minutter.
  4. Sett til side og varm opp resten av oljen.
  5. For vegetarisk utgave hopper du over denne:
  6. Tilsett kjøttdeigen. Stek gjennom. Ha i løk/tomatmiksen og smak til med salt og pepper.
  7. For vegetarisk utgave blander du inn linser i tomatsausen og smaker til med salt og pepper.
  8. Montering: Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter.
  9. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
  10. Pensle calzonene med sammenvispet egg.
  11. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 230°C i 20-25 minutter.

Tips: Du kan godt erstatte halvparten av kjøttdeigen med linser eller også squash og sjampinjong.

Flere oppskrifter på calzone

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Calzone med skjørost

Calzone med skjørost

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
  2. Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
  3. Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
  4. Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
  5. Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
  6. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.

Sendt inn av Rørosmeieriet Hege Stubberud, Espen Ellevold og Svenn Magnus Jamt.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her