Gresskar- og oksegryte
Fremgangsmåte
Denne gryten tilberedes og i selve gresskaret som også settes rett på bordet ved servering. Både kjøtt og grønnsaker tilberedes under ett. Alt du behøver ved siden av er kanskje en salat og selvsagt vårt torturerte brød.
- Varm oljen i en stor og høy stekepanne eller gryte og brun kjøttet raskt i flere omganger.
- Fres løk og hvitløk i den samme stekepannen til løken er myk.
- Ha oppi kjøttet og tilsett øvrige ingredienser, kok opp, legg på lokk og la småkoke i 3/4 time.
- Kok opp lettsaltet vann og kok de ferske maiskolbene i 4 minutter. Avkjøl. Skrap maisfrøene av kolbene og sett til side.
- Deretter kutter du toppen av gresskaret slik at du får en åpning med en diameter på min. 20-25 cm. Ellers blir det vanskelig å få ut frøene og "trådene" i midten. Pensle innsiden med smeltet smør.
- Bland sherry og mais i kjøttgryten og øs alt oppi gresskaret som plasseres oppi en ildfast form. Legg på "lokket" og sett inn i stekeovnen på nederste rille ved 175 grader i ca en time.
- Løft gresskaret forsiktig ut av ovnen og sett formen direkte på bordet.
- Server rett fra gresskaret. Pass på å få med litt av det mørkokte gresskarkjøttet.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Gryterett med røde gresskar
Fremgangsmåte
- Varm olje i indisk wok (kadai) eller vanlig wok, ha i spisskummen og anis.
- Når frøene begynner å skifte farge, ha i chili.
- Rør to, tre ganger og ha i gresskar.
- Dryss salt og sukker over.
- Dekk til og la det koke over svak varme til gresskaret er lett å mose.
- Dryss evt tandoori masala-krydder samt ristete gresskarkjerner over.
- Serveres rykende varmt med poori til.
Se våre andre oppskrifter på indiske gryteretter
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Flere retter med gresskar
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Gresskarsuppe som i Portugal
Fremgangsmåte
- Del gresskaret i to. Fjern skall og frø,og del det i biter på 2 ½ cm.
- Smelt smøret i en kjele på middels varme.
- Ha i løk og la det surre i 8-10 minutter, til den er mør.
- Ha i gresskarbitene og 1 ¼ liter av kyllingkraften.
- Skru på sterk varme, kok opp, legg lokk delvis over, skru ned varmen og la det småkoke til grønnsakene er godt kokte, ca 30 minutter.
- Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
- Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell pureen tilbake til kjelen. Hvis den er for tykk, har du i så mye av kraften som er igjen som du synes er nødvendig. Kok opp på middels til sterk varme, og smak til med salt og pepper.
- I en liten bolle pisker du sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør blandingen raskt ned i den varme suppen. Øs øyeblikkelig opp i varme suppeboller. Pynt med koriander og server med en gang med godt brød.
Slik lager du gresskarfrøsnacks
Tips: Om du kjøper et gigantisk gresskar, får du mye godt gresskarkjøtt som kan fryses ned i porsjoner.
Se alt det andre du kan lage med gresskar
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG