- Del gresskaret i to. Fjern skall og frø,og del det i biter på 2 ½ cm.
- Smelt smøret i en kjele på middels varme.
- Ha i løk og la det surre i 8-10 minutter, til den er mør.
- Ha i gresskarbitene og 1 ¼ liter av kyllingkraften.
- Skru på sterk varme, kok opp, legg lokk delvis over, skru ned varmen og la det småkoke til grønnsakene er godt kokte, ca 30 minutter.
- Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
- Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell pureen tilbake til kjelen. Hvis den er for tykk, har du i så mye av kraften som er igjen som du synes er nødvendig. Kok opp på middels til sterk varme, og smak til med salt og pepper.
- I en liten bolle pisker du sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør blandingen raskt ned i den varme suppen. Øs øyeblikkelig opp i varme suppeboller. Pynt med koriander og server med en gang med godt brød.
Slik lager du gresskarfrøsnacks
Tips: Om du kjøper et gigantisk gresskar, får du mye godt gresskarkjøtt som kan fryses ned i porsjoner.
Se alt det andre du kan lage med gresskar
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur