Guide
Gresskar en en selvfølge i den søte avslutningen
Redaksjonen
20 Oktober 2024 - 10:00
Søt terte med gresskar og marengs
Fremgangsmåte
- Bruk ferdig terteskall, frossen butterdeig eller ferdig søt paideig som stekes på forhånd..
- Skjær gresskaret i terninger.
- Lag en sukkerlake av 50/50 vann og sukker.
- Kok gresskarterningene i sukkerlaken til de er møre.
- Ta gresskarterningene ut av sukkerlaken.
- Mos dem med litt av sukkerlaken. Bruk gjerne en stavmikser for jevn mos.
- Fordel mosen over tertebunnen.
- Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs og fordel over gresskarmsen.
- Tips: fyll marengsen i en sprøyte og lag toppen oppå gresskarmosen.
- Stekes i ovn ved 125 grader til marengsen er lys gyllen, det tar ca 30 minutter.
- Serveres lunken eller kald.
Mange flere lekre terter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
Gresskarkake i langpanne
Fremgangsmåte
- Smør en rund form på ca 24 cm eller en liten langpanne og sett ovnen på 180 grader.
- Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre.
- Rør inn hakket ingefær og gresskar.
- Fyll røren i den smurte formen og stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.
- Avkjøl kaken.
- Glasur: rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken.
Pynt eventuelt med geléfrukter, marshmallows og/eller farget kakekrymmel.
Flere deilige kaker med gresskar du kan bake
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
Blodige muffinsøyne til Halloween
Fremgangsmåte
Vaniljemuffins:
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
- Rør fløten inn på slutten.
- Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.
Vaniljesmørkrem:
- Kok opp melk og mel til en tykk saus. Sett kaldt.
- Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen i 15 minutter. Ikke fortvil om det ser ut som om alt skiller seg.
- Etter hvert blir alt en fin og glansfull krem.
Blod:
- Kok forsiktig opp bringebær og sukker og sil dette. Bruk saften som blod.
- Sprøyt sirkler med smørkrem oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod».
TIPS: Lager du «blodet» først kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå