Guide
Oppskrifter rabarbra
Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing
Fremgangsmåte
- Ceviche: Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver.
- Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt.
- Bland godt og la stå mens du lager resten.
- Dressing: Skrell og kutt rabarbra i biter.
- Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter.
- Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
- Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.
- Salat: Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
- Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.
Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra
Fremgangsmåte
- Makrell: Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.
- Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.
- Krydderkokt rabarbra: Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende.
- Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.
- Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.
- Servering: Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.
- Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.
Tips: Server gjerne en god salat ved siden av.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Sommerlig makrell med rabarbra
Fremgangsmåte
- Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.
- Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
- Rabarbra: Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.
- Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.
- Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.
- Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.
Her finner du flere oppskrifter med makrell
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå