Guide
Oppskrifter rabarbra
De beste kakeoppskriftene med rabarbra
Aase E. Jacobsen
25 Mai 2024 - 01:10
Pai med jordbær- og rabarbrakompott
Fremgangsmåte
- Paibunn: Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid
- Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
- Fyll: Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
- Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Her finner du mange deilige desserter
Lyst til en annen pai som passer som dessert
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Lun rabarbrakake med sprøtt lokk
Fremgangsmåte
- Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen.
- Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
- Rabarbra: Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
- Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
- Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.
- Vaniljesaus: Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.
- Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
- Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
- Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Rabarbrapai med vaniljekrem
Fremgangsmåte
- Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor.
- Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
- Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
- Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.
- Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.
- Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over.
- Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.
Tips: Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige paier
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå