- Makrell: Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.
- Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.
- Krydderkokt rabarbra: Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende.
- Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.
- Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.
- Servering: Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.
- Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.
Tips: Server gjerne en god salat ved siden av.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen