- Ceviche: Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver.
- Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt.
- Bland godt og la stå mens du lager resten.
- Dressing: Skrell og kutt rabarbra i biter.
- Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter.
- Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
- Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.
- Salat: Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
- Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.
Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.