Quinoasalat med agurk, rabarbra og peppermakrell

Quinoasalat med agurk, rabarbra og peppermakrell

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.
  2. Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.
  3. Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter.
  4. Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.
  5. Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.
  6. Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper.
  7. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Tips: Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø. Det er proteinrikt, glutenfritt, rik på flerumettet fett og jern. Du får nå kjøpt quinoa i de fleste butikker. 

Se alt du kan lage med rabarbra

Her finner du mange mange andre deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salat med stekt spekeskinke

Salat med stekt spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. '
  2. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
  3. Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.
  4. Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
  5. Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje,. Smak dressingen til.
  6. Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.

Server med godt brød til.

Knasende sprø oppskrifter med salat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
  4. Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
  5. Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
  6. Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.

Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.

Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter. 

Her finner du 200 andre deilige salater

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
  3. Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.

Mange deilige retter med roastbiff venter på deg her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk salat med poteter og fetaost

Gresk salat med poteter og fetaost

Fremgangsmåte

  1. Potetene kokes, deles i båter og stekes med skallet på i smør/olje sammen med friske urter, salt og pepper. Avkjøles.
  2. De øvrige ingrediensene skjæres opp som beskrevet.
  3. Alt tas over i en egnet salatbolle eller på fat.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her