Guide
Oppskrifter med agurk
Asiatiskinspirert carpaccio med kveite
Fremgangsmåte
- Skjær fsken i tynne skiver.
- Rør sammen ingrediensene til sausen.
- Skrell og del agurk i to, ta ut kjernen og skjær i biter.
- Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk koriander.
- Bland grønnsakene sammen med oljen. Smak til med salt og pepper.
Server kveiteskivene med grønnsakene over. Hell sausen over til slutt.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Her har du mange oppskrifter på kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Sushiruller maki
Fremgangsmåte
- Kok risen i vann etter anvisning . Den skal være myk og klebrig.
- Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som sjømaten.
- Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en 'ball' ris som du klemmer utover tangen.
- Legg sjømat og agurk samt mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
- Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
- Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å 'rense' smaksløkene.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Tips: Bruk gjerne kamskjell eller fiskefilet fra fryseren
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Bakt kveite med agurksalat
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
- Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
- Skrell agurken og del den i skiver på langs.
- Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
- Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
- Legg opp de lune grønnsakene på agurkskivene og legg kveiten ved siden av.
- Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper ekstra god balsamico rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå