Hønsesuppe med poteter og agurk

Hønsesuppe med poteter og agurk

Fremgangsmåte

  1. Ta av 1 liter hønsekraft  etter at du har kokt høns. Kok opp kraften.
  2. Del løk og poteter og kok dem møre i kraften.
  3. Ta dem opp av kraften og mos bitene i en matprosessor sammen med ¼ slangeagurk og persille.
  4. Hell grønnsaksmosen over i den kokende kraften. Bland i finskåret hønsekjøtt.
  5. Smak til suppen med kardemomme, soyasaus, salt og pepper.

Pynt suppen med resten av slangeagurken skåret i strimler eller litt persilleolje som på bildet.

Her er det mange lekre retter med høns

Vi byr på mange andre supper du kan lage og nyte

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du gazpacho

Slik lager du gazpacho

Fremgangsmåte

  1. Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
  3. Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
  5. Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.

Her er det flere oppskrifter på gazpacho 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald tomatsuppe fra Madrid - gazpacho madrileno

Kald tomatsuppe fra Madrid - gazpacho madrileno

Fremgangsmåte

  1. Del over pepperfrukten og fjern frøstokk og kjerner.
  2. Skold, flå og del tomatene, og skrell hvitløkfeddene.
  3. Ha alle disse ingrediensene samt sylteagurken og loffskiven i en hurtigmikser og finhakk dem.
  4. Sil blandingen og pisk den grundig sammen med eddik, olje og isvann.
  5. Skjær loffskivene til tilbehøret i terninger.
  6. Gni stekepannen med en overskåret hvitløkfedd og stek loffterningene i litt smør.
  7. Grovhakk løken, skjær pepperfukten i småbiter, der frøstokk og kjerner er fjernet, og slangeagurken i terninger.

Server dette til suppen i små porsjonsboller.

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her