Guide
Oppskrifter på salater
Pastasalat med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen.
- Skjær spekeskinke, tomater, ruccola og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt.
- Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.
Flere oppskrifter på pastasalat finner du her
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Cæsarsalat med spekemat
Fremgangsmåte
- Del opp salaten i sine enkelte blader og skyll de godt under iskaldt vann. Dersom salaten er litt slapp kan du la den ligge en stund i isvannet.
- Dressingen:
Ha eggeplommer, ansjos, hvitløk eddik og sitronsaft i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt masse. Ha i oljen litt etter litt, først dråpevis, så i en tynn stråle til dressingen blir tykk og kremaktig. - Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper. Spe med litt vann dersom du synes dressingen blir for tykk.
- Krutonger:
Skjær av skorpen på det hvite brødet, del opp i terninger og stek krutongene i en panne med olje over middels varme til de er sprø. - Krydre de gjerne med det krydderet du synes er best (timian, oregano, salt, hvitløk, etc.).
- Riv opp salatbladene grovt med hendene og ha dem i en bolle. Vend inn litt av dressingen og legg opp salaten i en dyp tallerken.
- Legg opp spekematen og krutongene pent over salaten, høvle over fersk parmesan, og ha gjerne på litt finkuttet rødløk og ansjosfileter dersom du ønsker det.
Flere gode salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Salade Niçoise - salat fra Nice
Fremgangsmåte
- Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
- Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
- Skrell eggene og del dem i båter.
- Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
- Avkjøl bønnene i kaldt vann.
- Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
- Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
- Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
- Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter
Fremgangsmåte
- Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.
- Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
- Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
- Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.
- Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.
- Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle.
- Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.
- Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.
Mange flere deilige kyllingsalater venter på deg her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
79 POENG
Bulgursalat med egg
Fremgangsmåte
1. Tilbered bulgur (eventuelt couscous) som anvist på pakken. Avkjøl.
2. Kok eggene til de har en litt rennende plomme og avkjøl.
3. Hakk fennikelen i tykke skiver og vårløken i ringer. Grovhakk de ristede hasselnøttene.
4. Bland alle ingredienser, unntatt egg, i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
5. Del eggene i båter og legg på toppen.
Tips: Bytt gjerne ut bulguren med kokte byggryn (byggris) eller couscous. Bulgur er knuste hvetekorn som bare skal bløtlegges i kokende vann noen minutter før de er ferdige til bruk.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Vannmelonsalat med ribbe og hoisinsaus som på Ahaan restaurant
Fremgangsmåte
Ribbe:
- Legg ribben med kjøttsiden ned i soyasausen dagen før den skal brukes. La den stå i kjøleskapet.
- Del ribben i to passende biter slik at den får plass i en kjele. Kok den i lettsaltet vann i ca 45 minutter.
- Ta den ut og skjær små ruter i svoren mens den ennå er varm.
- Gni den inn med eddik ogt salt.
- Sett den til tørking i ovnen ved 60 grader i ca 3 timer.
- Varm opp olje i en kjele til ca 180 grader og friter ribbebitene til de er sprø utenpå og svoren popper.
- Ta ut og hold varm.
Kokosdressing:
- Stek kokosmassen i en tørr panne eller i ovnen til den blir gyllen. Avkjøl.
- Knus den i en morter sammen med chili til en fin paste.
- Tilsett sukker, fiskesaus og limesaft.
- Den skal smake søtt, syrlig og sterkt - og litt nøtteaktig.
Salaten:
- Kutt vannmelon i terninger.
- Finhakk sjalottløk.
- Skjær ribben i skiver.
- Bland sammen i en bolle og vend inn dressingen.
- Strø urtene og den sprøstekte løken over.
- Server hoisinsaus ved siden av.
Dette er sommerens beste salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 234.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Jordbær og spinatsalat
Fremgangsmåte
- Skyll jordbær og spinat. Del jordbær i to eller fire.
- Del evt. store spinatblader i to og fjern veldig grove stilker.
- Pisk dressingen sammen og hell over salaten.
Tips:
Du kan godt blande spinat med andre salatsorter som ruccula eller frisee.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå