Ribbe:
- Legg ribben med kjøttsiden ned i soyasausen dagen før den skal brukes. La den stå i kjøleskapet.
- Del ribben i to passende biter slik at den får plass i en kjele. Kok den i lettsaltet vann i ca 45 minutter.
- Ta den ut og skjær små ruter i svoren mens den ennå er varm.
- Gni den inn med eddik ogt salt.
- Sett den til tørking i ovnen ved 60 grader i ca 3 timer.
- Varm opp olje i en kjele til ca 180 grader og friter ribbebitene til de er sprø utenpå og svoren popper.
- Ta ut og hold varm.
Kokosdressing:
- Stek kokosmassen i en tørr panne eller i ovnen til den blir gyllen. Avkjøl.
- Knus den i en morter sammen med chili til en fin paste.
- Tilsett sukker, fiskesaus og limesaft.
- Den skal smake søtt, syrlig og sterkt - og litt nøtteaktig.
Salaten:
- Kutt vannmelon i terninger.
- Finhakk sjalottløk.
- Skjær ribben i skiver.
- Bland sammen i en bolle og vend inn dressingen.
- Strø urtene og den sprøstekte løken over.
- Server hoisinsaus ved siden av.
Dette er sommerens beste salater