Vannmelonsalat med ribbe og hoisinsaus som på Ahaan restaurant
Foto: Stian Broch

Vannmelonsalat med ribbe og hoisinsaus som på Ahaan restaurant

Inspirasjonen til denne salaten fikk Terje Ommundsen på en restaurant i Koh Samui, en paradisisk øy i Thailandsbukta.

Fremgangsmåte

Ribbe:

  1. Legg ribben med kjøttsiden ned i soyasausen dagen før den skal brukes. La den stå i kjøleskapet.
  2. Del ribben i to passende biter slik at den får plass i en kjele. Kok den i lettsaltet vann i ca 45 minutter.
  3. Ta den ut og skjær små ruter i svoren mens den ennå er varm. 
  4. Gni den inn med eddik ogt salt.
  5. Sett den til tørking i ovnen ved 60 grader i ca 3 timer. 
  6. Varm opp olje i en kjele til ca 180 grader og friter ribbebitene til de er sprø utenpå og svoren popper.
  7. Ta ut og hold varm.

Kokosdressing:

  1. Stek kokosmassen i en tørr panne eller i ovnen til den blir gyllen. Avkjøl.
  2. Knus den i en morter sammen med chili til en fin paste.
  3. Tilsett sukker, fiskesaus og limesaft.
  4. Den skal smake søtt, syrlig og sterkt - og litt nøtteaktig.

Salaten:

  1. Kutt vannmelon i terninger.
  2. Finhakk sjalottløk.
  3. Skjær ribben i skiver.
  4. Bland sammen i en bolle og vend inn dressingen.
  5. Strø urtene og den sprøstekte løken over. 
  6. Server hoisinsaus ved siden av.

Dette er sommerens beste salater

Slik lager du hoisinsaus

Slik frityrsteker du løk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Terje Ommundsen, Thaisommer, Gyldendal Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her