Salade Niçoise - salat fra Nice
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Salade Niçoise - salat fra Nice

Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
  2. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
  3. Skrell eggene og del dem i båter.
  4. Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
  5. Avkjøl bønnene i kaldt vann.
  6. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  7. Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
  8. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
  9. Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
  10. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
  11. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.

Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.

Se flere knasende sprø salater her 

Dressingen gjør susen

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her