- Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
- Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
- Skrell eggene og del dem i båter.
- Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
- Avkjøl bønnene i kaldt vann.
- Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
- Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
- Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
- Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.