Jordbærkremkake
Fremgangsmåte
- Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
- Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.
-
- Jordbærranden:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem.
- Jordbærranden:
- Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring.
- Vend de delte jordbærene og hakkede mandlene inn i kremen og hell den over i en rund form med hull i midten (rand-/ kabaretform) som rommer ca 1 liter.
- Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
- Ved servering:
Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den raskt i varmt vann slik at kremranden slipper formen. Hold serveringsfatet over formen og i en rask bevegelse hvelver du jordbærkremenkaken over.
Pynt med resten av jordbærene i midten av randen og bruk en sprøytepose til å ha stivpisket krem langs kanten før servering.
Her finner du flere lekre kaker til 17. mai
Herlige marsipan- og kremkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Osteiskake med jordbær
Fremgangsmåte
- Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.
- Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
- Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:
- Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
- Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
- Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.
- Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.
- Settes i frysen minst 4 timer før servering.
- Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.
Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.
Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Og her finner du deilige bløtkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
83 POENG
- 1. Nyttige tips før 17. mai
- 2. Kvæfjordkake også kalt Verdens beste
- 3. Kransekake hører med - her med en vri
- 4. Pavlova er blitt den nye favoritten
- 5. Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
- 6. Dette er barnas favoritt
- 7. Kringle eller krans er populært
- 8. Hva med en av disse alternativene til bløtkake