Guide
Oppskrifter på festkaker
Foto: (Matprat/Sara Johannessen)
Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
09 Mai 2024 - 09:00
- 1. Nyttige tips før 17. mai
- 2. Kvæfjordkake også kalt Verdens beste
- 3. Kransekake hører med - her med en vri
- 4. Pavlova er blitt den nye favoritten
- 5. Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
- 6. Dette er barnas favoritt
- 7. Kringle eller krans er populært
- 8. Hva med en av disse alternativene til bløtkake
17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stek i en smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
- Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med jus.
- Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre.
- Stryk kremfløte på sidene av kaken.
- Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen.
- Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som "bjørkeblader".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
- 1. Nyttige tips før 17. mai
- 2. Kvæfjordkake også kalt Verdens beste
- 3. Kransekake hører med - her med en vri
- 4. Pavlova er blitt den nye favoritten
- 5. Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
- 6. Dette er barnas favoritt
- 7. Kringle eller krans er populært
- 8. Hva med en av disse alternativene til bløtkake
Forsiden akkurat nå