Guide
Oppskrifter på festkaker
Foto: (Matprat/Sara Johannessen)
Kringle eller krans er populært
09 Mai 2024 - 09:00
- 1. Nyttige tips før 17. mai
- 2. Kvæfjordkake også kalt Verdens beste
- 3. Kransekake hører med - her med en vri
- 4. Pavlova er blitt den nye favoritten
- 5. Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
- 6. Dette er barnas favoritt
- 7. Kringle eller krans er populært
- 8. Hva med en av disse alternativene til bløtkake
Den store norske kringlen
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
- Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.
- Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.
- Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.
- Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.
- Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.
- Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.
- Pensle med egg og dryss på mandelflarn.
- Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.
- Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.70 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Vannbakkelskrans
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og smør, og ha i alt melet. Rør sammen. Avkjøl røren litt.
- Pisk ett egg om gangen og tilsett litt etter litt. Ha i så mange egg at røren holder fasongen.
- Ha røren i en sprøytepose, og lag en ring på stekeplate kledd med bakepapir. Stekes ved 200 grader i ca. 25 min.
- Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
- Pisk fløten til en stiv krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.
- Del kransen i to horisontalt og fyll den.
- Dryss melis på toppen.
- Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.
Og her finner du deilige bløtkaker
Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.70 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
80 POENG
- 1. Nyttige tips før 17. mai
- 2. Kvæfjordkake også kalt Verdens beste
- 3. Kransekake hører med - her med en vri
- 4. Pavlova er blitt den nye favoritten
- 5. Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake
- 6. Dette er barnas favoritt
- 7. Kringle eller krans er populært
- 8. Hva med en av disse alternativene til bløtkake
Forsiden akkurat nå