- Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
- Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.
-
- Jordbærranden:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem.
- Jordbærranden:
- Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring.
- Vend de delte jordbærene og hakkede mandlene inn i kremen og hell den over i en rund form med hull i midten (rand-/ kabaretform) som rommer ca 1 liter.
- Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
- Ved servering:
Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den raskt i varmt vann slik at kremranden slipper formen. Hold serveringsfatet over formen og i en rask bevegelse hvelver du jordbærkremenkaken over.
Pynt med resten av jordbærene i midten av randen og bruk en sprøytepose til å ha stivpisket krem langs kanten før servering.
Her finner du flere lekre kaker til 17. mai
Herlige marsipan- og kremkaker