Oppskrifter kransekake
Kransekake til jul
Fremgangsmåte
- Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
- Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
- Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 grader i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
- Fyll et papirkremmerhus eller en sprøytepose med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
Tips: Skal du oppbevare kransekake over litt tid, kan det være lurt å legge med en brødskalk i kakeboksen for at kaken skal holde seg seig og ikke tørke. Det er heller ikke noe problem å fryse kransekake.
Mange oppskrifter på julekaker finner du her
De beste dessertene til den store festen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kransekake til fest
Fremgangsmåte
- Skåld eventuelt halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene.
- Sikt inn melis og bland det inn sammen med ca. 4 eggehviter til deigen blir passe fast. La deigen ligge til neste dag.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive.
- Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
- Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Vent med å ta ringene ut av formene til de er helt kalde. Dunk formene lett i bordet, så løsner de lett.
- Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
Kransekake kan med fordel fryses for å bli seig.
Tips: Skal du oppbevare kransekake over litt tid, kan det være lurt å legge med en brødskalk i kakeboksen for at kaken skal holde seg seig og ikke tørke. Det er heller ikke noe problem å fryse kransekake.
Mange oppskrifter på julekaker finner du her
De beste dessertene til den store festen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
87 POENG
Kransekake med fromasj
Fremgangsmåte
- Kransekake:
Skåld halvparten av mandlene slik: Kok opp en kjele med vann. Tilsett mandlene (250 g) og slå av varmen. La dem ligge i 2-3 minutter. Hell dem over i en sil og skyll dem under kaldt vann. - Ta en neve mandler om gangen og gni dem i et håndkle. Smutt dem ut av skallet. La mandlene tørke noen timer eller over natten.
- Mal skåldede og uskåldede mandler på mandelkvern, eventuelt i matprosessor. Bland inn melis og elt inn stivpiskede eggehviter til en seig, fast deig. Dekk bollen med plast og la den stå kjølig i minst et par timer.
- Pensle kransekakeformene og dryss med semule eller fint strøbrød.
- Varm stekeovnen til 200 grader. Ta en deigklump om gangen og trill ut ringfingertykke lengder som tilpasses formene. Skjær endene skrått over og klem dem mot hverandre.
- Stek ringene midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er pent gylne. Avkjøl dem i formene før de legges i en tett boks. La boksen stå i dypfryseren i minst ett døgn, da blir kransekaken seig og god.
- Montering av kurven:
Tin kransekakeringene i minst en halv time. Lag melisglasur ved å piske 1 eggehvite med ca. 3 dl melis (spar plommen til fromasjen). Fyll den i sprøytepose med tynn åpning. - Bruk 8 av de største kransekakeringene - fest dem oppå hverandre med melisglasur, begynn med den minste og avslutt med den største. Skjær resten av ringene i pene biter og dypp endene i smeltet sjokolade.
- Sitronfromasj:
Legg én gelatinplate om gangen ned i kaldt vann. La dem bløtes i ca. 5 minutter. - Legg én gelatinplate om gangen ned i kaldt vann. La dem bløtes i ca. 5 minutter.
- Skrubb og skyll sitronene godt i varmt/lunkent vann. Finriv skallet og press saften. Ha begge deler i en bolle.
- Kryst gelatinen og smelt den i 3 ss kokvarmt vann. Rør den i sitronblandingen.
- Pisk fløten til myk, ikke hard krem. Pisk sukker, eggeplommer og hele egg til stiv eggedosis. Vend inn kremen.
- Tilsett sitron/gelatin i en tynn stråle litt etter litt, mens du vender godt hele tiden. Vend i fromasjen av og til mens den tykner. La den stå litt før den helles i kaken.
Pynt fat eller fromasj etter ønske.
Flere deilige kaker til 17. mai finner du her
Mange flere kakeoppskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG