2013 har vært et fantastisk år. Jeg har bakt mange forskjellige kaker og testet ut titalls nye oppskrifter. En av oppskriftene som har fått de aller beste tilbakemeldingene er min marsipankake.
Kontraster viktig
Denne oppskriften brukte jeg i første runde av Hele Norge baker, og kaken ble godt tatt imot av dommerne.
En marsipankake kan selvsagt fylles med hva som helst bare smakene passer sammen. Jeg har komponert denne kaken slik at både smakskombinasjonen er bra og at det er kontraster i konsistensen.
Andre oppskrifter på marsipankake
Kaken kan virke noe utfordrende å lage, men det er ikke mye som kan gå galt. I sjokoladekremen står det at man skal bruke sjokolade med 40 prosent kakaoinnhold. Jeg kjøper sjokolade med 55 prosent og 33 prosent og blandet disse 50/50.
Nøtter etter smak og allergier
Jeg har brukt hasselnøtter i nøttebunnen, men dette kan lett erstattes med mandler eller andre nøtter om det er allergier i bildet.
Andre fristende kaker finner du her
Du er kanskje utrent i det å trekke en kake med marsipan. Men hele hemmeligheten bak det å få en glatt og jevn overflate uten folder er at du kjevler en marsipanleiv som er to ganger større enn selve kaken.
TIPS: Vil du lage en enkel versjon av kaken så kan det støpte sjokoladelaget erstattes av grovhakket sjokolade. Se flere kokketips