- Skåld eventuelt halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene.
- Sikt inn melis og bland det inn sammen med ca. 4 eggehviter til deigen blir passe fast. La deigen ligge til neste dag.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive.
- Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
- Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Vent med å ta ringene ut av formene til de er helt kalde. Dunk formene lett i bordet, så løsner de lett.
- Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
Kransekake kan med fordel fryses for å bli seig.
Tips: Skal du oppbevare kransekake over litt tid, kan det være lurt å legge med en brødskalk i kakeboksen for at kaken skal holde seg seig og ikke tørke. Det er heller ikke noe problem å fryse kransekake.
Mange oppskrifter på julekaker finner du her
De beste dessertene til den store festen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig