Det er ingen over og ingen ved siden, kransekake er den ultimate festkaken. Kransekake har egentlig alt: Den pynter opp et hvert kakebord, smaker fantastisk og erstatter julesmåkakene.
Om du er lei av julekaker, går kransekaken alltid i en egen mage. Den kan serveres sammen med iskrem og setter en ekstra spiss på andre kremdesserter.
Det gjør absolutt ingenting at kransekaken ikke spises opp med en gang. Det er bare å fryse ned det som er til overs. Neste gang du har lyst på noe godt til kaffen, er det bare å ta opp noen biter - de tiner på noen få strakser.
Du behøver slett ikke male mandlene selv, for mandelmasse til kransekake fås kjøpt overalt. Kransekakeformer kan du kanskje låne av naboen, hvis ikke er det også lett å få tak i fra kjøkkenutstyrsavdelingen.
Kransekakedeig - altså mandelmasse - kan brukes til flere godsaker
Eller du kan rulle ut massen til pinner som dyppes i sjokolade eller pyntes med melisglasur.
På neste side finner du tre ulike oppskrifter på kransekake