Wokretter er like selvfølgelig på nordmenns ukemeny som taco og pizza. Fordelen med woking er at du kan bruke det du har i kjøleskapet eller fryser, og det blir alltid godt. Med sommerens friske grønnsaker blir woken ekstra godt.
Du må imidlertid ikke bruke en wokpanne og gassbluss for å få til dagens rett. Hvis det er familiens yngste som står for matlagingen, er det også en fordel.
Denne oppskriften kan varieres i det uendelige, med andre typer pølser, med fisk (som for øvrig er perfekt i wok) - enten fersk eller i formav fiskeboller. Vegetariske alternativer er også utmerket.
Se også alle de andre wokrettene i Apéritifs kokebok
Slik bruker en mester wokpannen
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kyllingpølsewok
Fremgangsmåte
Del pølsene i 2 x 2 cm biter og stek dem i panne/wok med litt olje. Ta ut pølsebitene når de har fått farge og sett til siden.
Del grønnsakene i biter og wok dem raskt i litt olje i en glovarm panne med høye kanter.
Når grønnsakene har tatt farge, har du pølsebitene over og blander inn sursøt- og soyasaus, la alt surre sammen i 2-3 minutter.
Server pølsegryten med ris, pasta eller brød ved siden av.
Perfekte pølseretter får du her
Her finner du veldig mange wokrettter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
81 POENG